2018’de kişiselleştirilmiş müşteri iletişimi önem kazanacak
Basın Bülteni
13 Tem, 2018 10:13
 2018’de kişiselleştirilmiş müşteri iletişimi önem kazanacak
Kişiselleştirilmiş müşteri iletişimi, rekabette farklılık yaratan bir unsur olarak perakendecilerin 2018'de lokasyona dayalı mobil teknolojileri benimsemelerini hızlandıran motive edici etkenlerin başında geliyor.

Kişiselleştirilmiş müşteri iletişimi, rekabette farklılık yaratan bir unsur olarak perakendecilerin 2018'de lokasyona dayalı mobil teknolojileri benimsemelerini hızlandıran motive edici etkenlerin başında geliyor.

Yakın zamanda yayınlanan İyi Müşteri Servisinin Basit Bir Soruya Dönüşmesi başlıklı bir yazı kişiselleştirilmiş müşteri iletişiminin rekabette farklılık yaratan bir unsur olarak kendini ortaya koyduğunu gösteriyor. Kişiselleştirme, perakendecilerin 2018'de lokasyona dayalı mobil teknolojileri benimsemelerini hızlandıran motive edici etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. İşte konuyla ilgili pazarda dikkat çekenler:

Lokasyon temelli çözümler müşterilerin de işini kolaylaştıracak

Mobil uygulama aracılığıyla harita üzerinden iç ortamlarda, adım adım navigasyon hizmeti alarak, istenen ürünlerin aranması konusunda zorlanan müşteriler için, lokasyon temelli çözümler hızla yerini alıyor.

Daha sofistike çözümler, asistan hizmeti de sağlayarak konuyu bir adım daha öteye taşıyor. Bahsi geçen bu asistan servisi, günümüzde konum paylaşımı olarak da biliniyor. Bu özellik sayesinde müşteriler, yardım istemeleri durumunda yakınlarındaki yardımcı personele bizzat ulaşabilmek için alışveriş uygulamanıza danışabilirler. Bir personel ikonunun tıklanması önceden tanımlanmış bir metnin personele gönderilmesini sağlıyor. İlgili personel meşgulse, onlara daha sonra ulaşabileceği için tüketicinin alışverişe devam etmesini öneriyor, bunun yanında, aynı personel mevcut bir tahmini geri dönüş süresini de yanıt olarak müşterisine gönderilebiliyor.

HPE Aruba Türkiye Ülke Müdürü Ersin Uyar; “Belki de müşteriye asıl yardımcı olabilecek personel müşteri için en uygun kişi değildir.  Ya da müşteri "bu geri dönüş süresi benim için uygun değil, çünkü mağazayı X dakika içinde terk etmem gerekiyor" gibi bir taleple personele yanıt verebilir. Sorun değil; ilgili personel müşteriye yardımcı olacak başka bir görevli bulmak için yine uygulamanızı kullanabilir” dedi.

Ürün izleme ile daha hızlı yardım mümkün olabilecek

Konum temelli servisler; merdivenler, alışveriş arabaları, POS cihazları veya ürün paletleri gibi yüksek değerli eşyalara takılan ürün izleme sensörleri (asset tracking tag) aracılığıyla gecikme temelli sorunları aşmaya da yardımcı olabilecek.

Stokların tükendiği bir senaryoyu ele alalım:  Bir müşteri, boş bir ürün rafı ile karşılaşır, bir yardımcı personele danışır ve ürünün daha yeni geldiğini öğrenir. Yardımcı personel, mağaza boyunca, birçok işlenmemiş rafın bulunduğu depoya kadar stok kontrolü için yürür. Ürün izleme olmadan, büyük olasılıkla yardımcı, 10-15 dakika sonra elleri boş bir şekilde, bekleyen müşteriye geri dönecektir.

Rafların ürün takibi etiketleri ile donatılması, durumu tamamen değiştirir.  Bir rafın ürün tipine göre aranması, yardımcı personelin uygun rafı saptayıp, müşteri için ürünü oradan kolaylıkla almasına izin verir.

Bununla birlikte, aranılan ürün, ürün raflarından herhangi birinde değilse, yardımcı ürün sorumlusunu bilgilendirebilir ve ürünün yeniden ne zaman geleceği öğrenilebilir. Daha sonra, yardımcı personel doğru bilgilerle müşteriye döner ve ürünün beklenen geliş tarihini bildirir veya online kanalınızdan sipariş vermesini önerir.

Bu bahsedilen senaryo, ürün takip etiketlerinin kişiselleştirilmiş bir deneyim ile müşterilere yardımcı olduğu örneklerden yalnızca biridir. Bunun dışında da pek çok lokasyonda bu etiketlerin kullanım alanı mevcuttur. Örneğin, yüksek bir raftan hızlıca ürün almak için en yakın merdivenin harita içerisindeki yerini bulma ya da ağır ürünleri taşıyabilecek alışveriş arabalarının harita üzerindeki yerini tespit etme gibi.

Müşteri deneyimini artırmaya odaklanılacak

HPE Aruba Türkiye Ülke Müdürü Ersin Uyar; “En gelişmiş konuma dayalı çözümleri benimsemek, mağaza içi deneyimleri iyileştirmek için bir dizi analiz gerektiriyor. Örneğin, bahsi geçen blogda, mağazadaki en favori ürünün rafta eksik olup olmadığını keşfetmek için kullanılan bir sadakat programı uygulamasından bahsediliyor. Sadakat programınızda gerçekleştirilen analizlerle, en iyi müşterilerinizin satın aldığı favori ürünleri sürekli stokta bulundurmaya ve böylelikle müşteri deneyimini arttırmaya odaklanabilirsiniz” dedi.

Analitik, belirli periyotlar dâhilinde uygulamaya koymaya çalışılan aksiyonlardan hangilerinin işe yaradığını ve hangilerinin işe yaramadığını görsel olarak görmeye yardımcı oluyor – bunlara sezonsal varyasyonlar da dahil. Bu tür analitik veriler "what-if" modellemesiyle birleştirilerek, satışları artırmak için stratejiler geliştirmede de yardımcı olabilir.

Kişiselleştirme uygulamalarının ötesinde, BLE özellikli konuma hazır altyapıyı kullanmanın bir başka nedeni de rekabette önde tutmak ve hâlihazırda kullanılan yeniliklerin deneyimlerinden hızla yararlanmak olarak öne çıkıyor.


 


 

Bülteni paylaş
0 0
Etiketler
İletişim bilgileri
Aruba

Adres : Aruba Headquarters, 3333 Scott Blvd Santa Clara, CA 95054

Telefon : +1 408 227 4500

Faks : +1 408 752 0626

Web : http://www.arubanetworks.com

E Posta : arubapr@hpe.com

İletişim Yetkilisi
  • Berk ÜTKÜ Berk ÜTKÜ Pr Coordinator, Promedia Halkla İlişkiler Detaylar