Asya Verimlilik Organizasyonu, Verimlilik merkezli ‘’Tokyo Bildirisi’ni yayınladı
Basın Bülteni
10 Haz, 2021 09:30
Asya Verimlilik Organizasyonu, Verimlilik merkezli ‘’Tokyo Bildirisi’ni yayınladı
21 ülkenin oluşturduğu Asya Verimlilik Organizasyonu (APO), dünyada yaklaşık 2 yıldır süren, global olarak ekonomik ve insani krizlere yol açan ve DSÖ tarafından daha ölümcül varyantlarının beklendiği COVID-19 pandemisi sırasında verimliliğin artırılması ve sürdürülmesi için ‘’Tokyo Bildirisini’’ yayınladı.

Hayatta kalmak her şeyden önemlidir. KOBİ'ler ve tüm işletmeler esnek olarak işgüçlerini yeni çalışma tarzlarına ve yeni iş türlerine uyarlayabilmelidirler. Verimlilik, yalnızca daha rekabetçi olmak için değil, daha geniş, felsefi anlamda "yarını bugünden daha iyi hale getirmek" için bu hayatta kalmanın temelidir.

Asya ve Pasifik'te 60 yıllık geçmişi bulunan APO, bu altmış yıllık yolculuğunun temel derslerini "Verimliliğin Merkeziliğine İlişkin Tokyo Bildirisi" adı altında özetliyor. 9 Haziran 2021'deki 63. Yönetim Kurulu Toplantısı'nın sonunda yayınlanan bildiri, çalkantılı olması beklenen gelecekte işletmeler için bir yol gösterici görevi görüyor.

“Asya ve Pasifik'te kapsayıcı, inovasyona dayalı üretkenlik artışı” için APO Vision 2025'i de destekleyen bu bildiri, 2021-2025 için APO'nun dört geniş alanı kapsayan temel öncelik hedeflerini özetlemektedir. 

Birincisi, verimliliğin yeni faktörlerinden yararlanmaktır. Günümüzün olağanüstü koşullarında, verimlilik iyileştirme çabaları olağanüstü sonuçlar vermelidir. İnovasyon, ileri teknoloji ve dijitalleşme içeren yeni itici güçlerin katlanarak verimlilik kazanımlarına yol açması bekleniyor.
İkincisi, verimlilik araçlarını, tekniklerini ve metodolojilerini geliştirmeyi içerir. Devam eden hızlı, dinamik değişiklikler göz önüne alındığında, yükseltme ve beceri geliştirme zorunludur. Yeni iş tarzları, yeni çalışma tarzları ve yeni iş platformları norm haline geldi. Verimlilik araçları, teknikleri ve metodolojileri bu nedenle en son eğilimleri desteklemek için sürekli olarak güncellenmelidir.
Üçüncüsü, üretkenliği daha kapsayıcı hale getirmektir. Bu, kadınlara, gençlere ve sosyal açıdan savunmasız gruplara ek olarak, farklı yeteneklere sahip kişileri de kapsayacak şekilde üretkenlik erişimini ve uygulamalarını genişletmek anlamına gelir.

Dördüncü öncelik, Ulusal Verimlilik Organizasyonlarını üretkenliği teşvik eden en önemli kurumlar olarak güçlendirmek ve onları hükümetleri için politika ortakları olarak donatmaktır.

Asya Verimlilik Merkezi’nin karşılıklı iş birliğine verdiği önem’’ Tokyo Bildirisi’’ ile özellikle vurgulanıyor.

Metnin tamamına bu adresten ulaşılabilir: www.apo-tokyo.org
 

Bülteni paylaş
0 0