Türkiye’nin önde gelen fintech markası Faturalab, kurulduğu günden beri üyelerinin tedarik zinciri finansman süreçlerini dijitalleştirip, hızlandırarak; ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor. 2023 yılında 26.3 trilyon TL’lik hacme ulaşan Türkiye ekonomisi 2024 yılının ilk çeyreğinde de yüzde 5.7 oranında büyüdü. Gayrisafi milli hasıla içerisindeki üretim ve perakendenin payı yükselirken, şirketlerin işletme sermayelerini doğru ve etkin şekilde yönetmeleri sağlıklı büyüme için büyük önem kazanıyor. Faturalab, geçtiğimiz yıl küçük ev aletlerinden bebek ürünlerine, tüketici elektroniğinden beyaz eşyaya, cam sanayiinden e-ticaret kuruluşuna kadar birçok farklı iş dalında faaliyet gösteren 1.600’den fazla tedarikçinin 20 milyar TL üzerinde bir finansmana ulaşmasını sağladı. Performansını 2024’te daha da artıran Faturalab, ilk 7 ayda finansmana ulaşan tedarikçi sayısını 2500’e, toplam finansman tutarını da 23 milyar TL ye çıkarmayı başardı. Böylece Faturalab finansmana en çok ihtiyaç duyulan dönemde Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağladı.
Enflasyon ortamında finansmana erişim önem kazandı
Faturalab’in sistemiyle ülke ekonomisinin taşıyıcısı konumunda bulunan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ), alacaklarını vadesinden çok daha önce hızlı ve güvenli şekilde tahsil etme imkânı buluyor. Sektör dinamiklerine göre değişmekle beraber bugün ödeme vadeleri 30 ile 180 gün arasında seyretmekte. Enflasyon ortamında nakit akışındaki dengesizlikler, firmalar üzerinde ek bir baskı yaratmakta. Bunun önüne geçmek için finansmana doğru zamanda erişmek firmaların finansal sağlığı için büyük bir ihtiyaç haline geldi. Faturalab’in sunduğu çeşitli finansal ürünler bu noktada firmaların imdadına yetişti.
Sektörde fark yaratan uygulamalar
Faturalab yıl boyunca tedarik zinciri finansmanı, dinamik iskonto ve dikey ticaret finansmanı gibi çeşitli finansal ürünlerle, alıcı firmalar, tedarikçiler ve finansal kuruluşlar arasında güçlü bir köprü kurdu. Öte yandan ise alıcı firmaların ekstra nakitleri varsa kendi iskonto işlemlerini yapabildiği dinamik iskonto yöntemi ve bir tedarikçinin alıcısından erken tahsil ettiği nakdi, kendi tedarikçilerine dinamik iskonto yöntemi ile dağıtabilmesini sağlayan dikey ticaret finansmanı gibi yenilikçi çözümlerle sektörde fark yarattı.
Finansmana erişim dijitalleşti şirketler büyüdü
Kuruldukları günden itibaren ilk amaçlarının Türkiye ekonomisine değer yaratma ilkesi olduğunu kaydeden Faturalab CEO’su Emre Aydın, “Ülkemizde tedarik zincir finansmanı gelişmeye açık; şirketlerin de hayli ilgi göstermeye başladığı özel bir alanı oluşturuyor. Tedarik zinciri finansmanı süreçlerini teknoloji ile buluşturmamız aynı zamanda sektörde duayen olarak nitelendirilmemiz Faturalab’in kısa sürede binlerce üyeye ulaşmasını ve hızla büyümesini sağladı. Sadece biz büyümedik iş birliği yaptığımız markalar finansmana hızlı ve etkin şekilde ulaşarak işletme sermayelerini daha verimli şekilde yönetebildiler, bu da işlerini büyütmelerine katkı sağladı” dedi.
Yenilikçi ürünler sunmaya devam edeceğiz
Finansmana erişimi dijitalleştirmenin şirketlere rekabette avantajlar sağladığını kaydeden Aydın, “2024 yılının ikinci yarısında da daha fazla sektöre ve coğrafyaya yayılarak, finansal çözümlerimizi daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyoruz. Faturalab olarak, tedarik zinciri finansmanında liderliğimizi pekiştirecek ve finansal erişimi kolaylaştırmak adına yenilikçi ürünlerimizi sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Adres : Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No: 199/6 Levent 199 Binası Kat: -1 Levent, Şişli – İstanbul
Telefon : 08509696717
Web : http://faturalab.com
E Posta : [email protected]